KLANT IN ZICHT

 

Ruim anderhalf jaar wonen Phillippe en Inneke met hun twee dochters in een woning met tuin in de nieuwe woonwijk Groen Zuid in Hoboken. SHM Woonhaven realiseerde dit grootschalige woonproject met 39 eengezinswoningen, 51 appartementen en een speelpleintje. Naast de sociale woningen zijn er op de site een groot aantal woningen die gebouwd werden door een private ontwikkelaar. 

 

Onze energiefactuur is niet te vergelijken met die van vroeger.

 

MINPUNTEN

 

  • Wonen in Groen Zuid hadden we ons lichtjes anders voorgesteld. Het hiertegenover gelegen groene binnengebied behoort blijkbaar uitsluitend toe aan de eigenaars van de privéwoningen en wordt afgesloten met poortjes. Er is gelukkig wel een publiek speelpleintje voorzien voor de hele wijk.
  • De tuin is drassig na een regenbui. We moeten soms enkele dagen wachten voordat we deze kunnen betreden. Blijkbaar een slechte ondergrond.

 

PLUSPUNTEN

 

  • Deze woning is perfect geïsoleerd. Vroeger woonden we in een oud appartement met een zeer hoge energiefactuur. Hier betalen we beduidend minder op jaarbasis. Het gebruik van regenwater via de regenwaterinstallatie is mooi meegenomen. Ook het ventilatiesysteem is nieuw voor ons. Het financiële voordeel van een energiezuinige woning is cruciaal voor mensen met een laag inkomen. Wij zijn heel content dat we hier mogen wonen.

 

 

 

 

Tekst en foto: Isabelle Baberis, sectorarchitect