DIT WAS DE SOCIAAL WONENDAG

 

Op 13 oktober 2019 organiseerden de VMSW, VVH en 40 sociale huisvestingsmaatschappijen de Sociaal Wonendag. De deuren van 50 duurzame, innovatieve projecten en erfgoedpareltjes gingen open voor het grote publiek. Bedankt aan alle bezoekers die samen met ons 100 jaar sociaal wonen kwamen vieren!

 

 

Bezoekers staan even stil bij het project van de Volkswoningen van Duffel in Bonheiden. Daar bouwt de maatschappij 14 nieuwe appartementen en renoveerde ze een oud klooster tot nog eens 4 appartementen.

 

 

 

Met een heus buurtfeest stelde de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting twee nieuwbouwprojecten voor in Beveren en Kruibeke. Een zweefmolen, zoetigheden, rondstappende reuzen en een rappel-uitdaging van het gebouw maakten het feest compleet!

 

 

 

Op de Tichelrei vormt WoninGent 110 verouderde appartementen om tot 85 ruime en kwaliteitsvolle appartementen. Een uitgebreide rondleiding op de werf kon heel wat bezoekers bekoren!

 

 

Via een deskundige rondleiding leren de Kortrijkzanen over de CO2-neutrale, ecologische gebouwen aan de Drie Hofsteden in Kortrijk. Ook de architectuur van de witte staalconstructie valt in de smaak. (copright foto: Gerard Van Rafelghem)

 

 

Samen met de bewoners gidsen woonmaatschappij DE ARK en buurtwerking Digidak heel wat bezoekers met plezier door de buurt en het buurthuis van Brasel in Dessel. Een totaalvernieuwing maakt het een frisse en groene buurt.

 

 

Met een huifkar konden bezoekers zich tussen de twee projecten van de Samenwerkende Maatschappij voor Volkshuisvesting in Willebroek verplaatsen. In de Akkerlaan en in de Tuinwijk gaat de SHM voor een indrukwekkende totaalvernieuwing.

 

 

Helmen op en je laten verbazen door de 64 bijna-energieneutrale appartementen van Wonen cvba: dat was de bedoeling aan het Hoogbouwplein in Zelzate!

 

 

In Herentals maakten bezoekers kennis met de energiezuinige appartementen van De Woonbrug. Twaalf appartementen zijn aangepast aan bewoners met een fysieke handicap.

 

 

In de vroegere gebouwen van de Rijkswacht konden bezoekers kennismaken met het project van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting. In het project zijn 10 studio’s voor personen met een mentale beperking, 6 woningen en 10 appartementen.

 

 

In de Emile De Blutslaan in Dilbeek  bouwde Providentia huur- en koopwoningen. De bijzondere kleurencombinatie trekt de aandacht van heel wat bezoekers. Een wafelkraam maakt het feest af!

 

 

Met een creatieve en lekkere attentie verwende Hacosi haar bezoekers in de oude pastorij in Ulbeek. Ze renoveert het gebouw tot 4 appartementen met behoud van enkele historische elementen.

 

 

Vivendo bouwt het vroegere Militair Hospitaal in Brugge om tot sociale appartementen en informeerde bijna 600 bezoekers over die plannen. De kleinste bezoekers knutselden een kunstwerk voor het 100-jarige bestaan van sociaal wonen.