KLANT IN ZICHT

 

Sinds drie maanden wonen Kristof en Sally met hun kinderen in een ruime gelijkvloerse aangepaste woning met tuin in de Clementwijk in Sint-Niklaas. De Waasse Landmaatschappij bouwde hier acht gestapelde koopwoningen in een woonwijk die in verschillende bouwfases wordt ontwikkeld. Het is een autoluwe woonwijk waar fietsers en voetgangers voorrang krijgen. Sally en Kristof zijn aangenaam verrast en stellen tot hun grote vreugde vast dat hun kinderen Lisa, Noah en Sophie er naar hartenlust buiten spelen.

 

 

“Onze kinderen spelen weer buiten, zoals wij vroeger deden.”

 

 

Pluspunten

  • “De woning is niet alleen ruim, maar ook heel praktisch ingericht. In onze vorige woning waren de ruimtes minder goed georganiseerd. De tuin lag achter een lange gang en werd amper gebruikt door de kinderen. Vandaag komen ze thuis van school, laten hun boekentas op de fiets en beginnen direct buiten te spelen.”
  • “Door de buurtparkings te organiseren aan de rand van de wijk, is er weinig doorgaand verkeer. Onze wijk is daardoor rustig, veilig en aangenaam, ook door het groene karakter. De woningen zijn toegankelijk via de voorzijde, maar ook via de tuinen. Hierdoor kan je makkelijk contact maken met de buren.”
  • “We vinden het materiaalgebruik en de uitstraling van de woningen erg mooi: de houten gevelbekleding, de ramen met witte omkadering die wat dieper in de nissen werden geplaatst en de speelse dakvorm spraken ons direct aan. Ook de toepassing van groendaken en een zonneboiler zijn zaken die we als particulier nooit hadden kunnen realiseren binnen de kostprijs.”

 

Minpunt

  • “Elke woning heeft naast een ‘private’ niet-overdekte parkeerplaats, ook een overdekte ‘open’ fietsenberging. Elke buur zal deze overdekte stalling op zijn eigen manier invullen en al dan niet dichtmaken. Jammer dat hier geen uniforme afgesloten buitenbergingen zijn voorzien. De SHM zal nog een haag aanplanten rond de bergingen. Nog even afwachten dus.”

 

 

Tekst en foto: Isabelle Barberis, sectorarchitect