INTERNE WERKING

 

OMGAAN MET VERANDERING


Verandering is troef tegenwoordig. Ook de sector van sociaal wonen kent haar deel. Verandering is vaak een bron van kopzorgen en onbehagen. Daarom geven we enkele tips om ze zonder kleerscheuren door te komen.

 

Onze sector is steeds in beweging. Denk maar aan het programma ‘digitale projectopvolging’, het traject om tot één sociale woonmaatschappij te komen of de fusie van de VMSW met Wonen-Vlaanderen. Ondertussen veranderde de coronacrisis ons hele dagelijkse leven. Hoe ga je als medewerker om met zoveel verandering? Woonwoord geeft enkele tips!

 

Stadia van verandering


Het eerste dat je moet weten is dat iedereen – bewust of onbewust en in verschillend tempo – vijf stadia doorloopt vooraleer de verandering een feit wordt:


0.    Je hebt vaag iets opgevangen in de wandelgangen. Er hangt iets in de lucht, maar je weet nog niet precies wat.
1.    Je weet wat de verandering inhoudt, waarom de verandering plaatsvindt en wat er zou gebeuren als je niet zou veranderen.
2.    Je beslist om mee te werken aan de verandering. Je hebt alles op een rijtje gezet en hebt zin om aan de verandering mee te werken.
3.    Je begrijpt en weet hoe je moet veranderen. Met andere woorden: je hebt de nodige kennis vergaard om te kunnen veranderen.
4.    Je kan die kennis en vaardigheden ook toepassen in de praktijk.
5.    Je blijft de verandering toepassen.


Pas wanneer je die vijf stadia hebt doorlopen,  pas je de verandering op een duurzame wijze toe.

 

Wat kan je doen als je met verandering wordt geconfronteerd?

 
1. Kruip niet in de slachtofferrol

Het is geen goed idee om verandering zomaar te ondergaan.
De verandering was wellicht niet jouw idee, maar je beslist wel zelf over hoe je met de verandering omgaat. Als je beslist om actief mee te werken, vergroot je de kans dat de verandering positief uitdraait. Bovendien kan jouw reactie op de verandering invloed hebben op het beeld dat jouw organisatie heeft over jou en jouw rol in de toekomst. We vertellen je hieronder hoe je dat efficiënt kan aanpakken.

 

2. Bepaal jouw positie

Start met een klein zelfonderzoek. Denk aan de concrete verandering waarmee je (privé of op het werk) te maken hebt. Bekijk de veranderstadia aan de linkerkant nog eens  goed en bepaal in welk stadium je je bevindt. Als je bijvoorbeeld weet waarom de  verandering er aankomt en wat die precies inhoudt, maar nog niet besliste om er jouw schouders onder te zetten, bevind je je in stadium 1. Als je een opleiding hebt gevolgd die nodig is om de verandering toe te passen, maar de kennis nog niet helemaal in de vingers hebt, bevind je je in stadium 3.

 

3. Enkele spelregels

Het doel is om in stadium 5 te geraken (de verandering duurzaam toepassen). Daarvoor moet je eerst alle andere stappen doormaken, in de juiste volgorde (0-1-2-3-4-5). Je mag geen stap overslaan. Hoe je in een hoger stadium kan raken, hangt af van het stadium waarin je je bevindt.

 

4. Tijd voor actie!

Puzzel jezelf door de vijf stadia.