KLANT IN ZICHT  


Bijna anderhalf jaar woont Karen met haar 8-jarig zoontje Iben in Anzegem. Nadat hun vorige woning op de private huurmarkt onbewoonbaar verklaard werd, konden ze snel terecht in een sociale huurwoning van CVBA Mijn Huis. Die realiseerde in februari vorig jaar 34 nieuwe huurwoningen op de site. Karen: “We hebben heel veel geluk gehad en zijn superblij met onze nieuwe thuis.”

 

 

“Dit is voor ons de perfecte woning!”

 

 

“De woning is ruim genoeg voor ons tweetjes. We hebben een strijkkamer, een aparte wasruimte, twee toiletten, een mooie badkamer, een garage achteraan, … Bovendien hebben we het geluk dat we ’s avonds de zon in de achtertuin hebben en in de zomer heel lang buiten kunnen zitten.” 

 

“De woning is goed geïsoleerd. Daardoor valt het energieverbruik zeer goed mee. Onze huurprijs ligt een heel pak lager dan op de privé-markt. Een enorm verschil met mijn vorige situatie! Zeker als alleenstaande mama is het niet altijd gemakkelijk om rond te komen. Is er iets defect? Dan volgt de huisvestingsmaatschappij oproepen zeer snel op. Ik zat op een bepaald moment zonder warm water en binnen het uur was een onderhoudsploeg ter plaatse.” 

 

“Alles is goed bereikbaar. De bushalte ligt direct om de hoek. Een supermarkt, bakker, slager en twee apothekers zijn vlakbij. Iben kan te voet naar school en ik werk in de buurt van Anzegem. Supergemakkelijk! De buren zijn allemaal vriendelijke mensen. Mettertijd komt er zelfs nog een speelplein, wat ook fantastisch zou zijn.”  

 

 

 

 

Tekst & foto: Jan Loeman, grafisch vormgever

 

Wie zijn de bewoners?

  • Karen Cneut en zoontje Iben 
  • alleenstaande mama van 37 jaar 
  • zoontje van 8 jaar 
  • Karen is poetshulp 
  • Karen houdt vooral van de gezelligheid van de woning 
  • Iben heeft veel speelkameraadjes in de wijk