Klant in zicht

 

Ruim anderhalf jaar wonen Ludo Sleeckx en Jeannine Frederickx in hun appartement in de Mahatma Gandhiwijk in Mechelen. Ze zijn allebei op pensioen. Toen hun kinderen het ouderlijk huis verlieten, verhuisden ze naar een appartement van Woonpunt Mechelen. Recent verhuisden ze naar dit nieuwbouwappartement door de renovatiewerken in de wijk.

 

 

“Het is hier zeer rustig en het appartement is piekfijn afgewerkt!”

 

 

“We zijn vooral tevreden over de indeling van ons appartement. We hebben een grote living en een aparte keuken, wat het heel makkelijk maakte om onze meubels te schikken. Onze extra kamer gebruiken we om de kleinkinderen te slapen te leggen als die op bezoek komen.” 

 

“Het appartement is erg goed geïsoleerd. In de winter gaat de verwarming elke dag maar een half uurtje op. Het blijft dan de hele dag 22 graden. Ook qua geluid is het buitengewoon stil. We zien op de Jubellaan al dat verkeer, maar binnen hoor je niks. We horen zelfs onze onder- of bovenburen niet.” 

 

“Ik ben al drie jaar flatwachter bij Woonpunt Mechelen. Bewoners geven problemen aan mij door en ik informeer de sociale huisvestingsmaatschappij. Ook loop ik bijna dagelijks in de wijk met mijn fototoestel om de vele werken vast te leggen. Hierdoor ken ik heel veel buurtbewoners.” 

 

“In het begin van de coronacrisis speelden we elke zaterdagochtend muziek op het binnenplein. Overal hingen witte doeken uit de ramen en in de liften had ik een blad met hartjes opgehangen als dank aan het verplegend personeel dat regelmatig langskomt. Zo’n initiatieven houden de gemeenschap samen in deze tijden.”  

 

 

Portretfoto Ludo Sleeckx met appartementen op de achtergrond

 

Tekst & foto: Jan Loeman, grafisch vormgever 

 

Wie zijn de bewoners?

Ludo Sleeckx

  • Hij is 71 jaar.
  • Zijn vrouw Jeannine Frederickx is 65 jaar, de jongste bewoner van de site. 
  • Ze zijn 47 jaar getrouwd en hebben vijf kinderen. 
  • Als vrijwillige flatwachter staat Ludo altijd voor iedereen klaar. 
  • Hij zit in de huurdersadviesraad bij Woonpunt en de stad Mechelen. 
  • In zijn vrije tijd speelt Ludo gitaar.