Klant in zicht

 

In 2015 kreeg Adil Fraihi een sociale woning toegewezen, een gelijkvloers nieuwbouwappartement in een rustige, nieuwe woonwijk in Bornem. Gezellige Woningen (nu Woonveer Klein Brabant) kocht de nieuwbouw met twee appartementen in 2015.

 

 

“Ik hou enorm van de rust in deze woonwijk.”

 

 

Ik ben hier echt gelukkig. Het is een mooie woning met een kleine tuin waarop ik zes fruitbomen liet planten. Ik hou enorm van de rust in deze woon wijk. Ik woon nu in een doodlopende straat terwijl ik vroeger aan een drukke steenweg woonde.  


Als MS patiënt heb ik last van het fenomeen van Uhthoff: hierdoor verergeren neurologische klachten. Zo ben ik in het verleden al enkele keren in het ziekenhuis beland omdat het tijdens een hittegolf te warm was. Toen ik de sociale huisvestingsmaatschappij vroeg of ik airco mocht installeren, kreeg ik vrijwel meteen de toelating dit te doen! Ondanks de warme zomer had ik dit jaar geen problemen. Meer nog, dit is de beste investering die ik ooit deed! Ik ben Woonveer meer dan dankbaar.  


Het spijtige is natuurlijk dat ik door MS nog wel aanpassingen zal moeten laten doen, bijvoorbeeld in de badkamer. De douche heeft een drempeltje van 10 cm: voor de meeste mensen is dit niets, maar voor mij is dat te hoog. Vaak gaat het om zo n stomme kleine zaken, die voor de meeste mensen geen obstakel vormen, maar die voor mij heel ingrijpend zijn. Jammer dus dat de sociale huisvestingsmaatschappij in Bornem centrum nog geen aangepaste woningen verhuurt.  


Mijn huisje staat centraal in een aantal vlogs die ik deed voor het Humanistisch Verbond. Een heleboel bekende Vlamingen kwamen me hier al bezoeken; ik interviewde hen over verschillende zaken. Enkele bekende namen: Meyrem Almaci, barones De Schaepdrijver, Philippe De Backer, Karel Van Eetvelt, professor Johan Braeckman, ... De vlog heet @CasaAdil voor wie eens een kijkje wilt nemen!

 

 

Man poseert buiten op de hoek van zijn woning.

 

Tekst & foto: Isabelle Barberis, projectverantwoordelijke architectuur 

 

Wie zijn de bewoners?

Adil Fraihi 

  • 48 jaar  
  • Geboren in Bornem, opgegroeid in een huis op zo n honderdtal meter van waar hij nu woont  
  • In 2004 kreeg hij te horen dat hij Multiple Sclerose (MS) heeft  
  • Was federaal ambtenaar bij Binnenlandse Zaken, maar om deze gezondheidsredenen sinds 2012 met pensioen 
  • Ontving heel wat BV’s thuis voor zijn vlog @CasaAdil