KLANT IN ZICHT

 

Bijna drie jaar woont Dominique samen met haar dochter Jenna in een vrijstaande woning in het landelijke Buggenhout. Ze was al een tijdje ingeschreven op een wachtlijst toen ze plots van SVK Woonaksent een oproep kreeg dat er een huurwoning was vrijgekomen op vijf kilometer van haar deur. Toen is het heel snel gegaan: “Binnen de drie dagen besliste ik om hier te komen wonen”, aldus Dominique, “En ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”

 

 

“Vooral de grote tuin en mooie veranda trokken ons meteen over de streep!”

 

 

“De woning was volledig instapklaar en heel proper achtergelaten. Vlak voor ze vertrokken, hebben de vorige eigenaars zelfs nog overal laminaat geplaatst. Enkel Jenna’s kamer hebben we een nieuw kleurtje gegeven. Voor de rest heb ik aan de woning niets meer moeten doen. We komen uit een veel grotere woning, maar op misschien een kleine berging na, is het hier voor ons tweetjes zeker ruim genoeg.”  


“Het is een zalige woning. De buitenmuren bestaan uit Ytong-blokken, dus de woning behoudt goed haar warmte. Momenteel heb ik een houtkachel als hoofdverwarming, maar als het mag van de huisbaas, zou ik hier graag een pelletkachel plaatsen. Nu verzaag ik al het hout nog zelf, wat toch niet te onderschatten is.”  


“De vorige eigenaar was gepassioneerd bezig met de tuin. Zelf geniet ik ook enorm van de tuin, maar doordat hij zo groot is, is het onderhoud immens. Ik moet alles constant bijhouden. Ik heb ook een lichte vorm van reuma, dus de ene week gaat dat al makkelijker dan de andere. Achteraan hebben we wat patatjes staan en je ziet het onkruid zo uit de grond komen. Toch zou ik niet meer zonder kunnen!”

 

 

Moeder en dochter zitten in de achtertuin aan tafel met de veranda op de achtergrond.

 

Tekst & foto: Jan Loeman, grafisch vormgever 

 

WIE ZIJN DE BEWONERS?

Dominique Mangé en dochter Jenna 

  • 44 en 12 jaar 
  • Dominique voelt zich al 15 jaar thuis in de streek 
  • Ze moesten niet ver verhuizen 
  • Veel ruimte in de tuin om met hond Angel te ravotten 
  • Toffe buren en heel goed contact met Woonaksent