KLANT IN ZICHT

 

Zes jaar lang woonde en werkte Katrien in Spanje. Tot ze hartproblemen kreeg en onverwijld naar België moest terugkeren voor een spoedopname. Samen met haar jongste zoon woonde ze eerst een tijdje in een noodwoning, maar de toestand werd daar onhoudbaar. Uiteindelijk konden ze, met wat geluk, naar Deerlijk verhuizen.

 

 

“Ik heb geen seconde getwijfeld”

 

 

“Plots kreeg ik een oproep van het RSVK in Waregem: er was een woning vrijgekomen in een naburige gemeente. We gingen onmiddellijk kijken en waren meteen verkocht. Het was geen nieuwe woning, maar het voelde meteen als een thuis aan.”

 

“Het was de eerste woning die ik aangeboden kreeg, maar ik heb er geen seconde over getwijfeld en nam het aanbod meteen aan. Ik was zo tevreden dat ik kon vertrekken uit mijn tijdelijke woonst. Je mag niet te kieskeurig zijn, maar de woning die het RSVK aanbood was proper onderhouden en volledig in orde. Een tuin als een park. Ideaal ook voor mijn hond.”


“Je hebt hier redelijk wat supermarkten in de buurt. Er is een slager in de straat en ik kan hier aan de deur de bus nemen. Ik pas mij makkelijk aan. Bovendien moet ik op doktersadvies veel wandelen voor mijn hart.”

 

“Ik heb goeie buren. Veel ruimte. Ik betaal niet te veel voor de verwarming en in de zomer kan ik het binnen nog redelijk fris houden. Bovendien kan ik altijd rekenen op de hulp van het RSVK als er een mankement is. De verlichting in de keuken was op een bepaald moment stuk en binnen de kortste keren is er iemand langsgekomen om die te herstellen. Ook voor mijn tuin kan ik bij hen zelfs een grasmaaier huren. Ja, ik woon hier echt graag.”

 

 

Portretfoto van Katrien Detavernier

 

Tekst & foto: Jan Loeman, grafisch vormgever 
 
 

WIE ZIJN DE BEWONERS?

Katrien Detavernier

  • 55 jaar oud 
  • woont samen met zoon Tiago (20 jaar) en hond Zowie
  • dochter Angelique (35 jaar) en zoon Nick (28 jaar) zijn al langer het huis uit 
  • kapster die zich bijschoolde tot vertaler-tolk 
  • spreekt naast Nederlands vlot Spaans, Engels, Frans en een beetje Duits