KLANT IN ZICHT

 

Gaston reed met de bus in de toeristische sector. Hij was een echte snelheidsduivel en een fervente sporter. Tot een hersentumor zijn leven totaal veranderde. Intussen woont hij sinds een jaar in een woning van Sociaal Verhuurkantoor Webra in Asse. In het gebouw werden drie jaar geleden 21 appartementen verhuurd. De rest van het gebouw bestaat uit een medisch pedagogisch centrum waarin activiteiten worden aangeboden aan mensen met een verstandelijke beperking.

 

 

“Ik heb hier een echte thuis gevonden”

 

 

“Vroeger woonde ik in een studio op de steenweg een kilometer hiervandaan. Ik huurde de studio op de private huurmarkt. Het lawaai van het verkeer moest ik erbij nemen. Ik stond een jaar op de wachtlijst voor mijn huidige woning. Ik kende het gebouw en ik wou hier heel graag komen wonen. Ik voel me aangetrokken door de rustieke stijl. Vanaf de eerste dag ben ik hier op mijn gemak. Ik heb hier zelfs een vakantie gevoel. Liefst van al zou ik hier voor de rest van mijn leven blijven wonen.”  


“Het appartement is perfect voor mij. Het is hier heel mooi en rustig en vanuit het appartement heb je zicht op groen. ’s Morgens hoor ik de vogeltjes fuiten. Ook handig dat er in de buurt veel supermarkten zijn en dat ik met mijn scooter op vijf minuten in het centrum sta. De infrastructuur van het gebouw is bovendien goed aangepast voor mij. Er zijn geen trappen en er is een ruime badkamer en een aparte slaapkamer.”   


“Ik ben een echte levensgenieter. Ik hou ervan iets lekker klaar te maken voor mezelf en ik maak het hier graag gezellig. Ik heb een goede vriend die als kok heeft gewerkt in een sterrenrestaurant. Hij kookte hier eens een volledig diner. Mijn grote droom is om eens in een sterrenrestaurant te gaan eten.”  


“Op zondag vind je me niet thuis, dan ben ik een pintje gaan drinken op café. Verder wandel ik dagelijks drie rondjes rond het gebouw met een medebewoner. Alleen komt het er niet van. Met twee is het aangenamer. Ik heb wat frisse lucht, beweging en een goede babbel. Ons traject bedraagt exact 1.200 meter.  Ik heb dat met mijn scooter uitgemeten.”

 

 

Portretfoto van Gaston Pelicaen

 

Tekst & foto: Emily Ampe, expert bouwtechniek 
 

WIE IS DE BEWONER?

Gaston Pelicaen  

  • 51 jaar oud Woont samen met kater Felix in Asse 
  • Gaat elke woensdag namiddag petanquen op een pleintje in de buurt 
  • Verzamelt sinds zijn twaalfde autominiaturen van het merk Citroën en Porsche 
  • Bezoekt regelmatig musea, houdt van kastelen en schildert 
  • Wil heel graag eens een parachutesprong doen