WIJK ONDER DE LOEP  


WELKOM IN DE WIJK BRASEL   


DE ARK en gemeente Dessel vernieuwen samen de wijk Brasel. Die toekomstige wijk zie je stilaan verschijnen, maar nu al is Brasel een levendige buurt met geëngageerde, trotse bewoners.  

 

Zicht op de wijk Brasel in Dessel

 


Hoe is het leven in de wijk?   

 

Portretfoto van Katrien

 

Katrien,
educatieve projectmedewerker Digidak (Blenders vzw)
 


“Wij zijn al enkele jaren actief in het buurthuis. De digitale kloof verkleinen is ons hoofddoel. Met Jong Digidak leren we kinde-ren spelenderwijs computional denken via programmeren, digital storytelling, … terwijl we met Digidak de volwassenen begeleiden en ondersteunen bij hun eerste stappen op de com-puter, smartphone of tablet. Ook bewoners van buiten de wijk vinden hun weg tot hier en staan positief tegenover deze buurt en de vernieuwing.”   

 

 

Portretfoto van Anfel

 

Anfel,
10-jarige bewoonster 


“Ik woon heel graag in deze wijk. Het is hier rustig. Er rijden geen auto’s, dus ik kan zonder probleem op straat spelen met mijn vrienden. Er is ook een speeltuin hier vlakbij. Ik woon één straat van het buurthuis en ga er regelmatig naartoe op woensdagnamiddag. Dan staat er altijd iets leuks op het programma. Zo leren we er bijvoorbeeld met Jong Digidak robotjes programmeren. We maken er ook slijm, we knutselen, en nog veel meer!”    

 

 

Groepsfoto van Peggy, Anja en An

 

Peggy, Anja en An,
vrijwilligsters weggeefwinkel 


“Onze kinderen gingen regel-matig op woensdagnamiddag naar het buurthuis. Zo ontstond bij ons het idee om ook samen iets te ondernemen. Samen met DE ARK hebben we nu de weg-geefwinkel in deze leegstaande woning. In het begin kregen we vooral kledij, speelgoed en decoratie, maar nu kan je via onze Facebookgroep ook meubels weggeven. Die groep telt al meer dan 1000 leden: mensen komen van overal, onlangs zelfs van de kust!”   

 


Tekst: Tine Hendrickx, woordvoerder 
Foto’s: Jan Loeman