KLANT IN ZICHT

 

Het was een moeilijk afscheid van haar ruime huis, maar in september 2021 verhuisde Diane toch naar een gelijkvloers appartement in een kleinschalig nieuwbouwproject in Beerse. Na een eerste bezoek was ze meteen overtuigd. 

 

 

“Ik was direct verkocht"

 

 

“Ik heb hier snel mijn draai gevonden. In dit appartement is er veel meer licht en het is praktischer dan mijn vorige woning. De ligging is ook perfect: alles is dichtbij en toch is het rustig wonen. De winkels zijn op wandelafstand en de bussen stoppen aan het einde van de straat. Ik ben echt blij dat ik hier woon.” 

 

“De woning is heel goed geïsoleerd. Echt koud heb ik het hier nooit. Ook zijn er zonnepanelen voorzien. Daar hou ik rekening mee als ik de wasmachine gebruik. Het buitenkraantje en het toilet gebruiken regenwater. Dat zal toch allemaal schelen op mijn factuur, denk ik.”

 

“Ik heb twee kinderen, vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. De jongste is nu drie maanden. Zij houden me jong. En ze komen hier graag over de vloer omdat mijn tuintje omheind is. Dat is veilig voor de kleinsten. Het is geen grote tuin, maar meer heb ik niet nodig. Bovendien geniet ik de hele dag van zon op mijn terras. Wel jammer dat er buiten geen stopcontact is. Nu moet ik met de draad van de grasmachine door de living.” 

 

“Mijn elektrische fiets zet ik veilig weg in mijn aparte buitenberging. Alle inwoners hebben er een. Voor mij is dat écht een meerwaarde. Er zijn ook buitenparkings achteraan, maar met de auto rijden is niets meer voor mij.” 

 

 

Diane voor haar woning

 

 

Tekst & foto: Isabelle Barberis, sectorarchitect 
 

Wie is de bewoner?

Diane Nagels 

 

  • 68 jaar 
  • Heeft 5 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen die haar jong houden 
  • Nam met moeite afscheid van haar vorige woning waar ze 41 jaar woonde en waar haar man overleed 
  • Wordt vaak bezocht en opgehaald door haar familie 
  • Toert rond met haar elektrische fiets