WIJK ONDER DE LOEP

 

WELKOM IN DE wijk Lolanden

 

De wijk Lolanden ligt in het rustige Kessel-Lo. In 2018 bouwde sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal deze wijk waar jong en oud kunnen samenkomen.  

 

Zicht op de wijk Lolanden met speeltuin met spelende kinderen op de voorgrond.

 

 

Hoe is het leven in de wijk?

 

Portretfoto van Korneel

Korneel 
Buurtwerker Stad Leuven  

 

“Ik ben volwassenwerker voor het buurtcentrum hier. Dat is elke dag open van 13 tot 17 uur. De mensen komen in de ontmoetingsruimte gezellig iets drinken, een film kijken, … Die activiteiten organiseer ik samen met twee andere collega’s. Op dinsdag en woensdag serveren we een buurtmaaltijd. Mensen kunnen dan genieten van een tweegangenmenu aan 3 euro. In de voormiddag zijn de buurtbewoners altijd welkom met al hun vragen.”    

 

 

Portretfoto van Marie-Jeanne

Marie-Jeanne 
Bewoonster  

 

“Ik sta drie keer per week in het afvallokaal: ik neem het afval van de mensen aan en controleer of alles goed gesorteerd is. Daarnaast poets ik het lokaal en de vuilnisbakken. Ik heb zelf aangeboden om te helpen, omdat veel van mijn vrienden dat ook doen. En ik sla dan een babbeltje met de mensen. Rond Kerstmis en Nieuwjaar krijgen we vaak cadeautjes en eten van de bewoners die dankbaar zijn voor wat we doen. Dat doet deugd!”   

 

 

 

Portretfoto van Chichi

Chichi 
11-jarige bewoonster  

 

“Ik woon hier al vier jaar, samen met mijn mama en mijn broer. We hebben alle drie onze eigen kamer. Ik kan hier in het buurtcentrum mijn huiswerk maken op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag spelen we altijd. Soms binnen en soms buiten. Binnen heb je een ravotterslokaal en een gamerslokaal. Op vrijdag voetbal ik samen met mijn andere vrienden. Een beetje verder in de wijk is een basketveld, waar we ook vaak gaan spelen.”  

 

 

Tekst: Colet Goelen, stagiaire communicatie 
Foto's: Isabelle Plancquaert en Laurens Meulemans