KLANT IN ZICHT

 

Geronimo en zijn dochter wonen sinds juli in een compacte rijwoning. Hun vorige woning moest dringend gerenoveerd worden. Er waren vochtproblemen met schimmel als gevolg, de elektriciteit viel geregeld uit en het huis was niet geïsoleerd. Een grote verbetering dus. 

 

 

“Hier wonen we comfortabel"

 

 

“We hebben daar vaak koud gehad, toch woonden we er wel graag. Het huis was ruim en had een tuin. Ik ben enorm blij dat we nu deze woning kunnen huren via het SVK. Hier hebben we geen problemen met de elektriciteit. Bovendien is de woning goed geïsoleerd en niet te groot, zodat onze energiefactuur betaalbaar blijft.” 

 

“De ligging is ideaal. We wonen dichter bij het werk en bij de school. Alles bevindt zich op wandelafstand: de bus naar Diest, winkels, cafeetjes, ... Ook de nabijheid van de prachtige basiliek is erg belangrijk voor ons, want we zijn katholiek.”  

 

“Onze woning heeft een achteringang. Dat is heel praktisch om onze fietsen weg te zetten. Het is zo handig dat we de voordeur bijna nooit gebruiken, enkel als er bezoek komt. Onze buren zijn supervriendelijk en het SVK helpt ons waar nodig. Het enige nadeel is misschien dat we moeilijk een parkeerplaats vinden in het centrum. Vooral als het de volgende dag markt is, moeten we er aan denken dat we niet op het dorpsplein parkeren. Dat zal geen tweede keer gebeuren (lacht).”  

 

 

 

Vader en dochter poseren in hun straat

 

 

Tekst & foto: Isabelle Barberis, sectorarchitect 
 

Wie is de bewoner?

Geronimo Batista 

 

  • Woont met dochter Browny (21) en konijntje Luna dicht bij de basiliek in Scherpenheuvel-Zichem
  • Werkt als kwaliteitsinspecteur in de metaalsector 
  • Draait salsa- en bachatamuziek onder de naam DJ El Latino 
  • Browny zit in haar laatste jaar Ouderenzorg