WIJK ONDER DE LOEP  

 

WELKOM IN DE Akkerlaan 

 

De Akkerlaan is een uitbreiding op de wijk Willebroek-stad. Een deel van de bewoners is geherhuisvest in een mix van huur en koop. Er is meer openbare ruimte zoals parkjes en waterpartijen die extra zuurstof brengen in de wijk. 

 

 

Sfeerbeeld op de nieuwe sociale woningen van de Akkerlaan in Willebroek

De Akkerlaan in Willebroek

 

 

Hoe is het leven in de wijk? 

 

 

Portretfoto van Catherine, hoofd technische dienst, en Andy, directeur van Volkshuisvesting Willebroek

 

Catherine, hoofd technische dienst, en Andy, directeur van Volkshuisvesting Willebroek  

 

“In totaal zijn er in de Akkerlaan 210 nieuwe woningen bijgekomen. Voor zes ADL-woningen en een cohousingproject van negen studio’s werkten we voor het eerst samen met Pegode. Dat is een welzijnsorganisatie die bewoners begeleidt en ondersteunt. Onlangs hebben we in de wijk nog een buurthuis geopend. Daar kunnen mensen samenkomen om te kaarten, diamondpainten, keuvelen enzovoort. Bovendien kunnen we rekenen op de hulp van vier flatwachters die kijken of er geen onregelmatigheden gebeuren.”  

 

 

 

Portretfoto van Niels, bewoner van het cohousingproject

 

Niels, bewoner van het Cohousingproject 

 

“Ik woon zelfstandig in een aparte studio. Die onderhoud ik zelf tot in de puntjes. Door mijn ADHD vraagt dat veel energie. Mocht het nodig zijn, kan ik wel hulp krijgen van mijn familie. Ik schiet goed op met de andere bewoners. Vijf van de negen studio’s in het gebouw beschikken over een gemeenschappelijke keuken en woonruimte. Daar heb ik geen vrije toegang toe, maar we ontmoeten elkaar op de binnenkoer.” 

 

 

 

 

Portretfoto van Mathilde, wooncoach van Pegode

 

Mathilde, Wooncoach van Pegode 

 

“Pegode biedt ondersteuning aan mensen met gedragsstoornissen, psychiatrische problemen, mentale beperking of vermoeden van een beperking. Wij komen eens per week of om de 14 dagen bij de mensen thuis en helpen hen op administratief of psychosociaal vlak. Ook als er familiale conflicten zijn of als cliënten op zoek zijn naar werk of een dagbesteding, springen we bij. Buiten de kantooruren of tijdens het weekend is er een noodpermanentie. Uiteindelijk willen we aantonen dat mensen met een beperking helemaal niet zo anders zijn en perfect in de maatschappij kunnen meedraaien.”  

 

 


Tekst en foto’s: Jan Loeman